Curaphar

Curaphar BV introduceert Pedippi® (omeprazol suspensie) 2mg/ml

Als distributeur van Curaphar levert Medcor Pharmaceuticals nu ook de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Curaphar: Pedippi®. Dit is het geregistreerde alternatief voor omeprazol en syrspend sf alka kit. Hiermee komt het afleveren van de (doorgeleverde) apotheekbereiding te vervallen. Pedippi® is voor bereiding houdbaar op kamertemperatuur en na bereiding 28 dagen houdbaar in de koelkast (2°C – 8°C).

Pedippi® is uniek geregistreerd voor kinderen vanaf 1 maand voor de symptomatische behandeling van maagzuur en zure oprispingen bij gastro-oesofageale reflux en refluxoesofagitis. Pedippi® 2 mg/ml is ook geregistreerd voor volwassenen met slikklachten en voor toediening via nasogastrische (NG) of percutane endoscopische gastrostomie (PEG) sondes.

Kijk op Pedippi.nl voor alle informatie voor apotheek en patiënt.


Producten

Naast Pedippi® brengt Curaphar nog een vloeibaar geneesmiddel op de markt: Bonasol®. Bonasol® (alendroninezuur drank) behoort tot een groep geneesmiddelen die bisfosfonaten worden genoemd. Dit middel wordt gebruikt:

  • om botverlies (osteoporose) dat bij vrouwen optreedt na de menopauze te voorkomen, en om het bot weer op te bouwen
  • om de kans op wervel- en heupfracturen te verkleinen.

Beide producten zijn te bestellen via de reguliere groothandel.

ZI-nummer Omschrijving Inhoud AIP
1690 6845 Pedippi pdr v suspensie 2mg/ml 90ml € 99,50*
1621 3181 Bonasol 70mg drank 400ml € 21,50

*Voor Pedippi® is per 1 februari 2021 een terugbetalingsregeling via HEVO-Consult beschikbaar. Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van het eerste recept en de vergoeding van de bijbetaling. Het terugbetalingsformulier is te downloaden op www.hevoconsult.nl/formulieren

 

Samenwerking

Sinds 1 juli 2019 verzorgt Medcor Pharmaceuticals de distributie van alle producten van Curaphar aan groothandels binnen Nederland. In deze rol verzorgen we zowel de fysieke opslag als de distributie binnen Nederland. Dat deze samenwerking een goede match is beaamt Sales & Purchase director Chris Piket. “Het draagt bij aan ons doel om unieke, gebruiksvriendelijke producten naar de klant te brengen. We doen dit snel en efficiënt. Door ons zorgvuldig opgebouwde netwerk hebben we kansen in de markt snel op ons netvlies. De distributie van de producten van Curaphar maakt hier een onderdeel van uit.”


Over Curaphar

Sinds de oprichting in 2015 zijn de bedrijfsactiviteiten van Curaphar BV gelieerd aan de farmaciesector. Het is een ‘boutique’ farmaceut met de focus op het in de markt zetten van innovatieve en gebruiksvriendelijke geneesmiddelen die voor langere tijd ingenomen worden.

Ze kijken hierbij naar producten die het beste voorzien in de individuele behoeften van patiënten op het gebied van dosering en toedieningsvorm. Kijk voor meer informatie over Curaphar op Curaphar.com.