Binnen vijf maanden stond ons nieuwe kantoorgebouw

Juni 2021

Afgelopen jaar verhuisden we naar een nieuw kantoorgebouw. Het gebouw met vier verdiepingen, gelegen aan de Artemisweg in Lelystad, is aangesloten op ons bestaande pand. Trovium Projectrealisatie en modulair bouwer Jan Snel realiseerden dit project binnen vijf maanden.

Strakke planning

Sinds de oprichting in 2000 zijn we uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van parallel geïmporteerde merkgeneesmiddelen. Door deze groei hadden we meer ruimte nodig om te voorzien in onze bedrijfsactiviteiten. Daardoor besloten we tot de bouw van een nieuw kantoorpand. “Vanwege het samenvoegen van Fisher Farma en Medcor Pharmaceuticals zat er bovendien een absolute deadline op het project”, vertelt Chris Piket, onze Commercieel Directeur.

Hedendaags ontwerp

Door de strakke lijnen heeft het nieuwe gebouw een moderne uitstraling. De gevelbekleding van hout, aluminium composiet en metaal voegen tegelijkertijd duurzame elementen aan het geheel toe. In totaal heeft het nieuwe gebouw een oppervlakte van circa 1.680 vierkante meter, met vier verdiepingen en een dakterras. Tijdens de bouw, alsook bij de ingebruikname van het pand, is rekening gehouden met de coronamaatregelen. Zo zijn er onder andere duidelijke looproutes, bureaus met spatschermen en is er voldoende afstand tussen de looppaden.

Het nieuwe kantoor is aangesloten op het oude pand.
Fotografie door Cojan van Toor

Het nieuwe kantoorpand is licht en ruimtelijk opgezet met accenten in oranje, de kleur van Medcor Pharmaceuticals.

Eén van de stroken in de gevelbekleding bestaat uit een oranje laag. “In het ontwerp is er gekozen voor een kleur die iedereen met Nederland associeert”, licht Pepijn van Druten, Directeur van Trovium Projectrealisatie toe. “Ondanks de contrasterende elementen, sluit het kantoor zowel fysiek als esthetisch naadloos aan op de bestaande bouw.”

Bijzondere verschijning

Met behulp van industriële bouw is ons kantoorpand in slechts 20 weken tijd gerealiseerd. Dit hield in dat onderdelen van het gebouw vooraf in de fabriek werden geproduceerd en vervolgens op de bouwlocatie werden afgemonteerd. De hoofddraagconstructie en buitenwandelementen zijn gemonteerd in zes dagen tijd. Daarna is het gebouw hoogwaardig afgebouwd en ingericht om vervolgens turn-key te worden opgeleverd.

“We zijn enorm trots op het gezamenlijke eindresultaat in Lelystad”, vertelt Harry van Zandwijk, CEO van Jan Snel. “De gecombineerde gevelbekleding maakt het gebouw een bijzondere verschijning. Maar zeker als je ziet dat er de afgelopen jaren nauwelijks permanente kantoren zijn gebouwd, maakt dat het project voor Medcor Pharmaceuticals extra bijzonder.”