Organisatie

Over Medcor Pharmaceuticals

Wij zijn een groothandel in parallel geïmporteerde merkgeneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Ruim 130 medewerkers werken dagelijks op twee locaties in Lelystad om de producten gereed te maken voor levering aan groothandelaren, openbare apotheken en ziekenhuisapotheken. Zij kopen deze producten rechtstreeks bij ons in. Met ons brede portfolio van registraties zijn we marktleider in Nederland.

We bieden ook oplossingen op maat op het gebied van clinical trails.

Parallelimport

Wanneer een geneesmiddel wordt geïmporteerd uit andere Europese landen, wordt dit parallelimport genoemd. We hebben met circa 1.700 registraties het meest brede portfolio in de Nederlandse markt. De producten kopen we in bij groothandels en intermediairs in de Europese Unie en importorganisaties binnen de farmaceutische industrie. Naast de import en export verzorgen we ook de opslag en distributie van deze middelen.
Lees hier meer over onze producten en diensten.

Voordelen van parallelimport

 • Dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs
 • Verbeteren van de beschikbaarheid van geneesmiddelen
 • Verlagen kosten gezondheidszorg / houdt gezondheidszorg betaalbaar

Wij staan uiteraard garant voor de kwaliteit van onze producten en voldoen aan de wet- en regelgeving, bepaald door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De vergunning voor onze groothandelsactiviteiten staat onder aan de pagina.

De kracht van Medcor Pharmaceuticals

 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Flexibel en snel door korte lijnen met leveranciers en producenten
 • Scherp en uiteenlopend aanbod: koploper in nieuwe parallel registraties
 • Maatwerk
 • Breedste parallel portfolio met de meeste unieke registraties

Directie

Mark Heefer
Director Operations

Chris Piket
General Manager

Medcor Group

Medcor Pharmaceuticals maakt onderdeel uit van Medcor Group. Medcor Group houdt zich bezig met de import, export en distributie van genees- en hulpmiddelen. Naast Medcor Pharmaceuticals maken ook Medcor Specials, Pharme en European Medicines onderdeel uit van deze groep. Elke organisatie heeft haar eigen expertise. Hierdoor hebben we samen een omvangrijk netwerk van leveranciers en klanten binnen de Europese Unie. Medcor Group opereert binnen de hele keten van merkgeneesmiddelen, generieke preparaten, OTC’s , veterinair/medische hulpmiddelen en voedingssuplementen.

Mosadex Groep

Medcor Group is een dochteronderneming van Mosadex Groep, totaalleverancier in de (farmaceutische) zorg- en retailmarkt. Mosadex Groep werkt aan een toekomst met meer zorg en minder zorgen. Samen met meer dan 800 apotheken waarvan 500 Service Apotheken zijn, 300 drogisterijen, 250 zorgorganisaties en 2.000 medewerkers verlenen ze hun diensten aan meer dan 11 miljoen patiënten en consumenten in Nederland. Samen elke dag beter, dat is de belofte!

Als onderdeel van Mosadex Groep hebben we:

 • een sterke financiële positie met een gegarandeerde afzetmarkt;
 • rechtstreekse toegang tot de voorraadniveaus van de groothandel;
 • directe afspraken met de meeste merkhouders.