Nieuws

Investering in talent

Wat wij belangrijk vinden? Onze medewerkers helpen bij hun ontwikkeling en groei. Dit doen we samen als team, want wij zijn ervan overtuigd dat iedereen talent heeft.

Deze gedachte dragen we ook uit naar buiten, door de jeugd van Lelystad te helpen met hún groei. Voetbalclub VV Unicum deelt hierin onze mening. Want niemand is te jong of te oud om te groeien! Als je het maar samen doet, als team.

Raymond Fonck legt werkzaamheden neer

November 2021

Algemeen directeur Raymond Fonck heeft de persoonlijke keuze gemaakt om per 31 december zijn werkzaamheden voor Medcor Specials neer te leggen. Afgelopen jaren zorgde hij dat Medcor Specials een belangrijke speler werd op het gebied van de distributie van geneesmiddelen van speciale preparaten. We bedanken Raymond voor zijn inzet! Zijn taken worden overgenomen door Rogier Huber, Commercieel Manager, en Rignalda Rijsenburg, Operationeel Manager. We wensen hen veel succes!

Patrick Sturkenboom (Managing Director Medcor Group)

=======

Binnen vijf maanden stond ons nieuwe kantoorgebouw

Juni 2021

Afgelopen jaar verhuisden we naar een nieuw kantoorgebouw. Het gebouw met vier verdiepingen, gelegen aan de Artemisweg in Lelystad, is aangesloten op ons bestaande pand. Trovium Projectrealisatie en modulair bouwer Jan Snel realiseerden dit project binnen vijf maanden.

Strakke planning

Sinds de oprichting in 2000 zijn we uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van parallel geïmporteerde merkgeneesmiddelen. Door deze groei hadden we meer ruimte nodig om te voorzien in onze bedrijfsactiviteiten. Daardoor besloten we tot de bouw van een nieuw kantoorpand. “Vanwege het samenvoegen van Fisher Farma en Medcor Pharmaceuticals zat er bovendien een absolute deadline op het project”, vertelt Chris Piket, onze Commercieel Directeur.

Hedendaags ontwerp

Door de strakke lijnen heeft het nieuwe gebouw een moderne uitstraling. De gevelbekleding van hout, aluminium composiet en metaal voegen tegelijkertijd duurzame elementen aan het geheel toe. In totaal heeft het nieuwe gebouw een oppervlakte van circa 1.680 vierkante meter, met vier verdiepingen en een dakterras. Tijdens de bouw, alsook bij de ingebruikname van het pand, is rekening gehouden met de coronamaatregelen. Zo zijn er onder andere duidelijke looproutes, bureaus met spatschermen en is er voldoende afstand tussen de looppaden.

Het nieuwe kantoor is aangesloten op het oude pand.
Fotografie door Cojan van Toor

Het nieuwe kantoorpand is licht en ruimtelijk opgezet met accenten in oranje, de kleur van Medcor Pharmaceuticals.

Eén van de stroken in de gevelbekleding bestaat uit een oranje laag. “In het ontwerp is er gekozen voor een kleur die iedereen met Nederland associeert”, licht Pepijn van Druten, Directeur van Trovium Projectrealisatie toe. “Ondanks de contrasterende elementen, sluit het kantoor zowel fysiek als esthetisch naadloos aan op de bestaande bouw.”

Bijzondere verschijning

Met behulp van industriële bouw is ons kantoorpand in slechts 20 weken tijd gerealiseerd. Dit hield in dat onderdelen van het gebouw vooraf in de fabriek werden geproduceerd en vervolgens op de bouwlocatie werden afgemonteerd. De hoofddraagconstructie en buitenwandelementen zijn gemonteerd in zes dagen tijd. Daarna is het gebouw hoogwaardig afgebouwd en ingericht om vervolgens turn-key te worden opgeleverd.

“We zijn enorm trots op het gezamenlijke eindresultaat in Lelystad”, vertelt Harry van Zandwijk, CEO van Jan Snel. “De gecombineerde gevelbekleding maakt het gebouw een bijzondere verschijning. Maar zeker als je ziet dat er de afgelopen jaren nauwelijks permanente kantoren zijn gebouwd, maakt dat het project voor Medcor Pharmaceuticals extra bijzonder.”

=======

Productportfolio Fisher Farma ondergebracht bij Medcor Pharmaceuticals

Oktober 2020

Sinds oktober is het productportfolio van zusterbedrijf Fisher Farma ondergebracht bij Medcor Pharmaceuticals. Hierdoor behoudt u de voordelen van het uitgebreide inkoopnetwerk in Europa en blijven wij scherpe prijzen en een breed portfolio aanbieden.

Vanaf 2016 werken wij al intensief samen met Fisher Farma. Ook zij maken onderdeel uit van Mosadex Groep. Door de WGP-aanpassing was Mosadex Groep genoodzaakt te kiezen voor één sterk merk: Medcor Pharmaceuticals. Daarom zijn de activiteiten van Fisher Farma bij ons ondergebracht om het volgende te realiseren:

– schaalvoordelen op het gebied van productregistratie;
– bundeling van inkoopvolumes in Europa;
– aanbod van het meest brede portfolio in de Nederlandse markt van circa 1.700 registraties.

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op via T +31 320 265030 of E info@medcor.nl.